Добро утро София!

колаж Нина КеремдчиеваБум-бум-бум! Ура за София!!!

«Добро утро София» – бе експлозивния поздрав от Гражданска защита (едва ли защита е подходяща дума днес).
Първият трус са цените на билетчетата за <<адския>> транспорт и изобщо цените на всички стоки, а след това София се разтресе, от взрива на няколко експлозии. Софиянци и най-вече жителите на Кремиковци и Челопечене са в паника, но удъра се е усетил чак в центъра. Но нищо страшно хора има „само” изпочупени стъкла, пожар, обгазяване, има и пострадали хора, чува се слух и за загинали! Ами здраве да е! Важното е, че се отървахме от непотребните боеприпаси! Нещо, което много отдавна е трябвало да стане, но явно в България на документи всичко е ОК, а на действие… ами ей го реултата от действието/бездействието. Това чудо може да се случи само тук, в моята родна мащеха Р. България.
«Не са спазени мерки за безопасност» , но опастност няма! – казват от «защитата», а гражданите се чудят какво да правят. Добре, че слушам радио от сутринта, че знам да не изведа детето си да подиша повишените концентрации на въглероден диоксид над София, който ужким били безопасни, но надвишавали 5 пъти нормата. Защо ли това ми напомня на годините, когато е гръмнал Чернобил и когато нашите мили и любими управници мълчат. Защо ми се струва, че не казват и сега всичко. И защо медиите и изобщо „Гражданска защита” казва, чак сега? Защо гражданската защита не е взела мерки на ПРЕДИ да стане белята а СЛЕД? Защо изобщо е допуснат този инцидент? Къде са точните инструкции за поведението на хората или може би те са „отвори” / „затвори” прозорците, ама няколко пъти и по-силно та ако има здрав да се досчупи. И самите униформени незнаели какво да се прави в такъв случай, ами как ще знае като нали това им е работата. Ха! Според тези умни тикви хората да затворят прозорците, та експлозиите да ги дочупят и пак да са без прозорци! Или може би точно това е работата на „Гражданска защита” – да действа без капчица ум, без грам заинтересованост за защитата на гражданите, за тяхното здраве и имущество.
И докога в България ще се прехвърля вината? А виновни има, но едва ли Българската Темида ще е със завързани очи, явно всичко ще натежи по посока златото. До кога. Явно докато всички си мълчим като овчици все ще е така. А дали вярвате на това „Абе всичко е наред”, когато очевидно не е? Или съвета „Затворете прозорците” нека падат, нека се чупят, голям прас, нали и за това е огромната инфлация. И защо ли хората започват да се съмняват, че в склада най-вероятно има и радиоактивни вещества, не съм запозната със съдържанието на складовете, а и не познавам повечето видове боеприпаси и веществата, които те съдържат, но очевидно газовете и прахта вдигнали се над цяла София не са сред най-безобидните. Ама „Спокойно, братя” само няколко, прозореца, ама кой ли ще ги плаща, може би ще искат застраховка „Държава“, а може би туристите, които ще дойдат лъчезарни на летище София, и които едва ли ще дойдат да почиват у нас – ама друг път, може би те имат по-добри спасителни планове от нашите, може би ще знаят най-добре какво точно се прави в подобна ситуация …

Бум!

Нина Керемедчиева – Болярка

Един коментар

  1. Каждому Привіт! Заходьте на Продаж ремонт комп’ютерної та офісної техніки в місті Болехів

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: