Пазаруването от Франция – по-евтино!

Пазаруването от Франция – по-евтино!

Подобно на всички майки и бащи и аз се вълнувам от темата финанси. Всички знаят колко е издръжката на едно малко бебе – дрехи, храна, аксесоари, козметика, памперси – списъкът е безкраен.
Наскоро в градинката, където разхождам моята мъница се заговорихме с една мама. Тя ми даде интернет адрес за каталожна търговия. Уверяваше ме, че много от стоките там – както за бебета, така и за големи са много по-евтини (и по-маркови) от тези тук! В първия момент не повярвах. Как така пазаруването от Франция ще ми излиза по-евтино от това тук. Разбира се погледнах сайта (няма да го посочвам, за да не му правя реклама) и останах потресена. Веднага направих малка справка с български интернет магазини. И какво откривам:
Например сравних две боди с дълъг ръкав от една категория и двете се водят маркови – едното за 13,00лв., а другото за 2,73 евро?

И в двата магазина ми взимат пари за доставка за втория е 6 евро, а за първия най-евтиното е 6,99 но до 0,5кг.? Но в първия няма такова ограничение в теглото – явно хората са си направили тънката сметка, че колкото по-голяма е поръчката толкова повече ще спечелят те. А и майките тук се събират и пазаруват на куп т.е. разходите за доставка се делят и не оскъпяват продукта значително.
И какво се оказва? Французойките едва ли взимат около 125 евро помощ за първо раждане, едва ли социалното майчинство е под минималната за Франция заплата и то при условие, че тя не е 220лв., а е около 1500 евро, плащат значително по-малко за децата си.

Нина Керемедчиева

2 коментара

  1. А про что это???

  2. моля ви г-жо керемедчиева да ми посочите сайта на мейла.Благодаря.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: